Aangepast zoeken

maandag 28 november 2016

Vervangen bewegwijzering Oostweg Zoetermeer

Op zondag 20 november is op de Oostweg, tussen de A12 en het Prinses Maximaplein, een portaal met bewegwijzeringsborden van de fundering afgebroken. Deze is op het wegdek terecht gekomen en een passerende personenauto is met het afgebroken portaal in aanrijding gekomen.

Dit voorval was reden voor de gemeente Zoetermeer om de fundering van gelijksoortige portalen met bewegwijzeringsborden aan de Australiëweg door een onderzoeksbureau laten controleren. De eerste resultaten van dit onderzoek zijn voor de gemeente aanleiding om uit voorzorg drie portalen te verwijderen. Afgelopen nacht zijn het portaal aan de Australiëweg ter hoogte van de Edisonstraat, het portaal ter hoogte van de Zegwaartseweg en het portaal ter hoogte van het HSL viaduct weg gehaald.
Verder onderzoek moet meer duidelijkheid geven over de staat van de funderingen. Zodra dat duidelijk is, wordt besloten de funderingen aan te passen of te vervangen. Dan pas worden de portalen teruggeplaatst. Er worden nu tijdelijk vervangende bewegwijzeringsborden geplaatst.

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws