Aangepast zoeken

zondag 20 november 2016

Verdachte van woninginbraak aangehouden in Gouda

Gouda - Vrijdag 18 november werd er gepoogd in te breken in een woning aan de Wethouder Venteweg. De bewoners werden wakker van breekgeluiden, hierop vluchtten twee verdachten weg. Eén verdachte, een 24-jarige man uit Gouda, werd enige tijd later aangehouden. De politie onderzoekt zijn betrokkenheid bij de poging inbraak is op zoek naar getuigen.

Omstreeks 00:35 uur werden de bewoners wakker van geluid  uit de tuin en belden zij onmiddellijk de politie. Politieagenten ter plaatse stelden een onderzoek in. Op het Molenpad zagen agenten een verdachte het water inspringen en via de Oostlangekade weer aan wal klimmen. Vervolgens zagen agenten hem de Breevaart inspringen en zwom hij richting de voetbalvereniging. Hier probeerde hij zich schuil te houden. Politieagenten troffen de verdachte echter op een voetbalveld aan. De verdachte zit voor nader onderzoek vast en wordt maandag voorgeleid voor de rechter-commissaris. De tweede verdachte is niet meer aangetroffen en er is geen signalement van deze verdachte bekend. 

Getuige

De districtsrecherche Gouda - Alphen aan den Rijn onderzoekt de zaak en is op zoek naar getuigen. Hebt u iets gezien van dit incident of is er ook bij uw thuis een (poging) inbraak gedaan, neem dan contact op met de districtsrecherche Gouda - Alphen aan den Rijn via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws