Aangepast zoeken

maandag 7 november 2016

Twee mannen bestolen door nepagenten in Den Haag

Den Haag - Twee toeristen uit Engeland zijn zondagavond 6 november rond 16.00 uur op de op de Stadhouderslaan bestolen van hun geld door twee mannen die zich voordeden als agenten.

De toeristen waren kort daarvoor in het Engels aangesproken door een man die de weg naar de tram vroeg. Toen de toeristen aangaven dat ze niet bekend waren in de omgeving, kwamen er direct twee blanke mannen aanlopen die vertelden dat ze van de politie waren. Één van de mannen liet een soort pasje zien zonder foto.

De nepagenten zeiden dat het niet verstandig was om met vreemde mensen te praten en vroegen of de beide toeristen messen bij zich hadden. Toen de toeristen zeiden geen messen bij zich te hebben werden ze gefouilleerd.


Één van de toeristen had een tasje met geld onder zijn jas en één van de nepagenten haalde het geld uit dat tasje en vertelde dat het vals geld was. Direct daarna renden de nepagenten weg in de richting van de Antonie Heinsiusstraat. 


Signalement
Een van de nepagenten was blank en droeg een lange blauwe regen jas. 

Heeft u iets gezien of gehoord, neem dan contact op met het VVC van Den Haag West via 0900-8844. Liever anoniem dan via M 0800-7000.
Wees alert op nepagenten
De politie wil benadrukken dat agenten in burgerkleding zich ongevraagd moeten legitimeren.  Helaas gebeurt het vaker dat – voornamelijk toeristen – benaderd en soms bestolen worden door mensen die zich voordoen als agenten. De politie vraagt mensen alert te zijn. Als het vermoeden bestaat dat iemand wordt benaderd door mogelijke nepagenten, dan mag daar 112 voor gebeld worden.

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws