Aangepast zoeken

donderdag 10 november 2016

SYMPHONIC JUNCTION #18: RESIDENTIE ORKEST SPEELT HOT CLUB DE FRANCE 19 november in het Paard van Troje

Deze avond neemt het Residentie Orkest je mee terug in de tijd. Naar de broeierige, rokerige sfeer van het Parijse Hot Club de France uit de jaren dertig. De tijd waarin violist Stéphane Grappelli en gitarist Django Reinhardt Amerikaanse swing vermengden met traditionele gipsymuziek. Gastheer van vanavond is de bekende violist Tim Kliphuis, dé ambassadeur van de gipsyjazz. Hij vertelt wat je kan verwachten: “Een strijkorkest dat transformeert tot ritmemachine ... met veel groove, swing en spetterende improvisaties. Qua energie en spanning gaan we terug naar de roemruchte tijden van Paganini en Liszt, maar dan in een eigentijds jasje. Het gaat los!”

Symphonic Junction: Residentie Orkest op zoek naar avontuur in t Paard
Vanaf 2013 zijn het Residentie Orkest en Paard van Troje gaan samenwerken voor een reeks bijzondere concerten onder de noemer ‘Symphonic Junction’. Hierin zoekt het klassieke orkest haar muzikale en theatrale grenzen op: van een dirigent die de lucht ingaat tot een uitverkocht concert met popzangeres Janne Schra. Ook voor het komende seizoen staan er weer spannende concerten op stapel. Lees er hier meer over de concertreeks van 2016-2017.

Let op dit is een concert zonder zitplaatsen! Paard van Troje is een poppodium, hetgeen betekent dat de zaal geen zitplaatsen maar staanplaatsen heeft. Alleen voor mindervaliden en mensen die slecht ter been zijn kunnen we een uitzondering maken. Indien u voor een zitplaats in aanmerking wil komen, kunt u tot 48 uur voor aanvang van het betreffende concert uw wens kenbaar maken via info@paard.nl. Geef in de mail duidelijk aan onder welke naam u  de zitplaats(en) wil reserveren en voor welke editie van Symphonic Junction.  Let op: er zijn een beperkt aantal zitplaatsen beschikbaar. 

Voor info en Tickets Paard van Troje

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws