Aangepast zoeken

dinsdag 1 november 2016

SV Oosterheem boekt derde zege op rij

Mark van Domburgh gevierde man met 5 goals

ZOETERMEER - SV Oosterheem heeft afgelopen zaterdag de derde tegen op rij geboekt. In het Buytenpark bleek WVC, een fusieclub 2015 ontstaan na de samengaan tussen Alkmania en SVOW, al vrij snel kansloos. Gevierde man bij SV Oosterheem was de 26 jarige Mark van Domburgh. Hij wist maar liefst 5 maal het net te vinden.

De Zoetermeerders schoten snel uit de startblokken. Het zette WVC al in een vroeg stadium vast op eigen helft en stuurde de ploeg uit Roelofarendsveen bij vlagen met uitstekend en verzorgd voetbal van het kastje naar de muur. Dit resulteerde al na een paar minuten in de 1-0. Niet veel later werd het ook 2-0 en nog voor het eerste kwartier voorbij was 3-0. Mark van Domburgh scoorde van de eerste drie treffers twee maal. Eenmaal werd SV Oosterheem geholpen met een eigen doelpunt. Na het eerste kwartier gezien te hebben zouden dubbele cijfers helemaal niet gek zijn geweest. SV Oosterheem was verreweg de betere ploeg. WVC daar en tegen staat niet voor niks stijf onderaan en moet dit seizoen alle zeilen bij zetten om in ieder geval nog een schamel puntje te behalen.

Na de 3-0 nam SV Oosterheem ietwat gas terug. Dit resulteerde in een uitval van WVC die door routinier Wouter Stuurman niet helemaal vlekkeloos weggewerkt werd. De spits van WVC wist hiervan te profiteren, wat de 3-1 opleverde. Heel lang wist WVC niet te genieten van de treffer, want opnieuw Mark van Domburgh zorgde met een schitterend doelpunt nog voor de 4-1 ruststand.

Ook na rust is SV Oosterheem geen moment in gevaar gekomen. Het speelde de wedstrijd eenvoudig uit en wist uit te lopen naar een eenvoudige 7-1 eindstand. Mark van Domburgh wist in deze tweede helft ook zijn vierde en vijfde treffer op het scorebord te zetten. Trotse en kersverse vader Rick Prins van SV Oosterheem schreef via een schitterende genomen vrije trap de laatste treffer van de middag op zijn conto.

SV Oosterheem is duidelijk in de winning mood, want met deze overwinning boekte het alweer de derde zege op rij. Volgende week is VV Woubrugge aan de beurt. SV Oosterheem speelt dan wederom thuis (aanvang: 14.30). Een overwinning geeft de blauw-witten zicht op een plek in de subtop van de zaterdag 4e klasse A.

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws