Aangepast zoeken

woensdag 16 november 2016

SAMENWERKING GV PRO PATRIA EN UNITED CHEERS CHEERLEADERS

De Zoetermeerse verenigingen GV Pro Patria Zoetermeer en de United Cheers Cheerleaders hebben elkaar gevonden voor een mooie samenwerking. Sinds de zomervakantie trainen de United Cheers namelijk elke week in de turnzaal van Pro Patria in de Noordwesterhal. Een initiatief van het CDA Zoetermeer heeft ervoor gezorgd dat de verenigingen samen kwamen en elkaar konden helpen.

Niet de juiste zaal
De United Cheers hebben zich in 2012 en 2013 fanatiek bezig gehouden met de stuntcategorie van het Cheerleading. Na het behalen van de Nederlandse titel op het NK in 2012, een prachtige 2e en 3e plek op het Europese kampioenschap en deelname aan het Wereldkampioenschap in Amerika, werd het niveau van de United Cheers hoger en hoger. Helaas was het op een gegeven moment niet meer mogelijk om deze stijgende lijn door te trekken, omdat de trainingslocatie van de cheerleaders niet over de juiste faciliteiten beschikte. Hoe moeilijker de stunts werden, hoe gevaarlijker het werd. Na een ernstige valpartij van één van de flyers waren de cheerleaders helaas genoodzaakt om te stoppen met stunten totdat ze een goede zaal met matten hadden gevonden.

Bijeenkomst voor sportbesturen
In april van dit jaar organiseerde het CDA Zoetermeer een bijeenkomst voor alle sportverenigingen in Zoetermeer. Het doel van deze bijeenkomst was om de verschillende verenigingen kennis met elkaar te laten maken en eventuele ‘problemen’ in kaart te brengen. Op deze manier kon er gekeken worden of verenigingen elkaar hierin misschien konden helpen. Voor de United Cheers en GV Pro Patria heeft deze kwam deze bijeenkomst als geroepen. De besturen van beide verenigingen kwamen zo met elkaar in contact en sinds 7 september zijn de cheerleaders wekelijks in de turnzaal van de Noordwesterhal te vinden. De turnzaal van GV Pro Patria is een echt paradijs voor de United Cheers. ‘We kunnen zoveel meer in deze zaal, hier kunnen we onszelf veel verder ontwikkelen’ aldus voorzitter Kim Ploeg van de United Cheers. ‘Deze zaal heeft de ideale faciliteiten om te stunten en om onze tumbling te trainen. We trainen er nu anderhalve maand, maar ik zie al heel veel verbetering bij de meiden’. Ook GV Pro Patria vicevoorzitter Fred van Puffelen is erg blij met de samenwerking:  “Het beste-uit-je-zelf-halen is een instelling die behoort tot het cultureel erfgoed van Pro Patria en daarvoor heb je een goede trainingsaccommodatie nodig .De turnhal van onze vereniging past bij de ambities van de United Cheers en biedt hen die mogelijkheid” . Van Puffelen vervolgt: “Deze samenwerking past bij de doelstelling van GV Pro Patria om zich te willen verbinden aan sportverenigingen en opleidingsinstituten in de regio. Met deze samenwerking denken we  een partner gevonden te hebben die complementair is aan de vele facetten van de gymsport die onze vereniging aanbied” .

Stuntteam
Na drie jaar pakt het showteam van de United Cheers het stunten dus weer op. Met de doorstroming van oude Jaguars, het juniorenteam van de United Cheers, hebben ze nu een veelbelovend stuntteam bij elkaar. Uiteraard is er altijd plek voor meer meiden. Het UC stuntteam is op zoek naar meiden die lenig en sterk zijn, en mogelijk al een dans- of turnachtergrond hebben. Ben je 16 jaar of ouder en lijkt het je leuk om te dansen en stunten in een gemotiveerd en gezellig team? Meld je dan aan voor een gratis proefles! Kleine meiden die niet bang zijn om de lucht in te gaan mogen vanaf 14 jaar al auditie doen om flyer te worden. Kijk voor meer informatie op www.unitedcheers.nl en www.propatria.nl.

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws