Aangepast zoeken

dinsdag 15 november 2016

Resultaten campagneweek ‘Geef autokrakers geen kans

Zoetermeer, Pijnacker-Nootdorp - Nog steeds worden dagelijks auto’s opengebroken. De meeste auto-inbrekers hebben geen bepaalde auto op het oog, maar kijken om zich heen of ze voor hen aantrekkelijke auto’s zien. In de week van 7 tot en met 11 november hielden agenten samen met gemeentelijke handhavers, buurtpreventieteams en vrijwilligers korte, confronterende preventieacties om autobezitters te attenderen op hun gedrag zodat zij minder kans lopen slachtoffer te worden.

Tijdens de acties werd de nadruk gelegd op het afsluiten van de auto en meenemen van kostbaarheden, zoals camera’s, navigatieapparatuur, autopapieren, geld en creditcards. Ook werd er gewaarschuwd voor het achterlaten van tassen of jassen. Een auto-inbreker ziet namelijk aan de buitenkant niet of iets waardevol is. Hij zal de ruit intikken en er dan pas achterkomen dat het om een lege tas of een oude jas gaat. De schade is dan al aangericht.

Zoetermeer

Ook op diverse plaatsen in Zoetermeer werden preventieacties uitgevoerd in het kader van de campagneweek tegen auto-inbraken. Tijdens deze acties werden circa 2350 voertuigen gecontroleerd. 230 Auto’s bleken niet afgesloten of voorzien van waardevolle goederen.  De eigenaren van de voertuigen werden in kennis gesteld en kregen preventievoorlichting. Tijdens de actie ontdekte de politie een gestolen voertuig.

Pijnacker-Nootdorp

Politieteam Pijnacker-Nootdorp combineerde de actieweek met het DDO (donkere dagen offensief). Doelstelling was om de inwoners bewust te maken van het feit dat bij verdachte omstandigheden altijd 1-1-2 gebeld kan worden. Om dit te ondersteunen werd gebruik gemaakt van stoepborden met posters die hierop attenderen. Bewoners werden ook aangesproken op de mogelijkheid zich te verenigen in een buurt whatsapp. Waar mogelijk werden eigenaren van gecontroleerde voertuigen waar iets niet ‘in orde’ was aangesproken. De politie controleerde tijdens de actie ruim 300 bedrijfsbussen en liet een preventiebrief achter onder de ruit.

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws