Aangepast zoeken

zondag 20 november 2016

Politie Rotterdam lost waarschuwingsschoten bij aanhoudingen

Rotterdam - Agenten van de politie in Rotterdam hebben twee waarschuwingsschoten moeten lossen toen zij op de Oldegaarde vier recalcitrante inzittenden van een personenauto aanhielden. Niemand raakte door de schoten gewond. Daarnaast was de inzet van de politiehond nodig om de lastige verdachten veilig te kunnen arresteren. Dat leverde een bijtwond bij één van de verdachten op.


Rond 16.40 uur kreeg de politie de melding van een vechtpartij op de Gooilandsingel in Rotterdam waar mogelijk een vuurwapen gezien was. Ter plaatse bleek dat er daadwerkelijk een onenigheid tussen een paar mensen had plaatsgevonden en dat een groepje van vier mannen, onder wie een met mogelijk een vuurwapen, in een auto was weggereden.

Geen risico
Kort hierna troffen agenten de mannen op de Oldegaarde in een auto aan. Omdat één van hen mogelijk een vuurwapen bij zich had, namen de agenten geen enkel risico. Zij hielden de mannen aan volgens de Benaderingstechniek Gevaarlijke Verdachten, waarbij agenten met getrokken wapens de verdachten veilig de auto uitpraten. De inzittenden van de auto luisterden echter volstrekt niet naar de aanwijzingen van de agenten. Ze stapt en in en uit, zwaaiden met hun armen en draaiden zich onverwacht om. De agenten voelden zich genoodzaakt twee waarschuwingsschoten te lossen en de hond in te zetten.

Verhoord
De verdachten konden nu snel worden aangehouden, hoewel ze recalcitrant bleven. Het gaat om twee jongens van 15 en 17 jaar uit Hoogvliet en Rotterdam en twee mannen van 35 en 36 jaar met onbekende woonplaats. Ze zitten vast en worden verhoord. Hun auto is in beslaggenomen. Of een van de verdachten daadwerkelijk een vuurwapen bij zich had, of dat er een in de auto lag, is nog niet bekend. 

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws