Aangepast zoeken

woensdag 2 november 2016

Politie rolt illegale lotto op in Leiden en Voorschoten

Leiden - Agenten hielden zaterdag 29 oktober op twee locaties doorzoekingen in Leiden en Voorschoten. Hierbij werden drie verdachten aangehouden. De politie doet onderzoek naar illegale gokhuizen en gokcircuits. De gok opbrengsten worden afgepakt.

Onderzoek wees uit dat in Leiden al enige tijd een illegaal gokcircuit bestaat waarbij op de reguliere trekking van de Lotto wordt meegelift. Deze illegale lotto levert financieel veel op omdat er geen kansspelbelasting wordt afgedragen en er geen toezicht op plaatsvindt. Zowel de organisatoren van deze illegale lotto als de deelnemers daaraan plegen een strafbaar feit.

Afgelopen zaterdag 29 oktober viel de recherche in Leiden samen met de Kansspelautoriteit binnen bij één van de vermeende organisatoren van de illegale lotto. In de Calandstraat in Leiden werden een 38-jarige man en een 38-jarige vrouw aangehouden. Ook een vermeende handlanger, te weten een 53-jarige man uit Voorschoten, werd aangehouden. Zijn woning is eveneens doorzocht. De drie verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau waar zij worden verhoord.

Tijdens de doorzoekingen wist de politie beslag te leggen op circa 40.000 euro aan contanten, twee voertuigen, luxe horloges, juwelensets, een scooter en twee E-bikes.

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws