Aangepast zoeken

dinsdag 29 november 2016

Olympisch en paralympisch volleybal komt samen in Volley 2018

De Nevobo en de gemeente Den Haag hebben donderdag 24 november in Den Haag met trots het multi-evenement Volley2018 gepresenteerd. Volley2018 is een groot volleybalevenement, waarin de drie Olympische volleybaldisciplines worden verenigd: de EK Beachvolleybal, de WK Zitvolleybal én het EK volleybal voor jongens onder 20 jaar. Volley2018 vindt plaats van 13 t/m 22 juli 2018 en wordt gespeeld op bijzondere locaties door het hele land. In het laatste weekend komen alle toernooien bijeen op één centrale locatie: het prachtige Sportcampus Zuiderpark in Den Haag.

Op de 40e verdieping van de Haagse Toren, oftewel Het Strijkijzer, presenteerde Michel Everaert, directeur sport van de Nevobo, de plannen voor Volley2018. Ander groot sportnieuws was er ook: Manon Nummerdor-Flier kondigde aan de overstap naar het beachvolleybal te maken. De 430-voudig international uit de zaal gaat een team vormen met tweevoudig Olympiër Marleen Ramond-van Iersel. Tevens werd bekend gemaakt dat Reinder Nummerdor de taken van de helaas zieke Bas van der Goor overneemt, bijvoorbeeld als toernooidirecteur van het EK Beachvolleybal.

Door het internationale topvolleybalevenement Volley2018 worden de drie volleybaldisciplines volleybal, beachvolleybal en zitvolleybal geïntegreerd. Er wordt gespeeld op bijzondere locaties door het hele land, veel wedstrijden én alle finales worden gespeeld in en rondom de prachtige Sportcampus Zuiderpark in Den Haag. Naast de drie genoemde topsporttoernooien, wordt er een sportstimuleringscampagne aan Volley2018 gekoppeld en vinden er talrijke aanloopevenementen en side events plaats. Tien dagen lang zal heel Nederland aan het smashen zijn!

Bijzondere band met Den HaagNadat er in 2018 een week lang door heel Nederland is gevolleybald, worden alle finales dus gespeeld op een centrale locatie: het Sportcampus Zuiderpark in Den Haag. Op deze plek kan de Nederlandse sportliefhebber straks genieten van volleybal, beachvolleybal en zitvolleybal op internationaal niveau.

Wethouder Rabin Baldewsingh van Den Haag vertelde donderdag trots te zijn op de centrale rol van Den Haag in Volley2018. ''Als ik terugdenk aan de WK Beachvolleybal van 2015, denk ik niet alleen terug aan de successen van onze topsporters", vertelde Baldewsingh in zijn speech. "Ik denk vooral ook terug aan het Wereldrecord Beachvolleybal dat op zaterdag 27 juni werd gevestigd. Maar liefst 2355 mensen deden op het strand van Scheveningen mee aan hetzelfde toernooi, en dat was geweldig om mee te maken. Ik wil heel Den Haag aan het bewegen krijgen, mensen met elkaar verbinden via sport, dit was een perfect voorbeeld."


"Volley2018 is een fantastisch concept", vervolgde de wethouder. "Het brengt het beste bijeen wat sport te bieden heeft. In 2007 zijn we begonnen om intensief met de Nevobo samen te werken. Volley2018 wordt de bekroning van deze unieke verbintenis."

Meer informatie over Volley 2018 vindt u op www.volleybal.nl.

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws