Aangepast zoeken

maandag 7 november 2016

Nachtnet Fiets Zoetermeer is geopend!

Marc Rosier, wethouder Verkeer, verrichtte vrijdag 28 oktober de opening van Nachtnet Fiets. De wethouder onthulde de verfraaide wanden van het fietstunneltje Waterleliepad onder de Aziëweg. Nachtnet Fiets verbindt scholen, sportcomplexen, horeca, uitgaansgelegenheden en winkelcentra met de wijken. Zoetermeer heeft als koploper in Nederland het fietsroutenetwerk geschikt gemaakt om ook tijdens uren met minder daglicht alleen of samen prettig te fietsen. En dat is fijn nu de wintertijd is ingegaan.

Mysterie ontrafeld

De afgelopen weken zijn markeringen op het Nachtnet Fiets aangebracht. Aan de markeringen (cirkels met N8) zijn pijlen verbonden die de gebruikers van het Nachtnet Fiets in de juiste richting leiden. Deze markeringen bleken goed op te vallen, want menigeen vroeg zich af wat de functie hiervan zou zijn.

Website en app

Voor Nachtnet Fiets is een website en app beschikbaar waarop het netwerk is aangegeven, met herkenningspunten op het Nachtnet. Ook kan je de locatie delen met familie of vrienden. En in geval van nood is snel alarm te slaan.

Verbeteringen

Door betere verlichting aan te brengen op het Zoetermeerse fietsnetwerk, snoeiwerk uit te breiden en fietstunneltjes op te knappen is de sociale veiligheid voor de gebruikers toegenomen. Als eerste is het fietstunneltje onder de Aziëweg opgeknapt. Inwoners hebben zich uitgesproken over drie ontwerpen en het eerste winnende ontwerp is hier gerealiseerd. Het tweede winnende ontwerp wordt volgend voorjaar gerealiseerd. Zoetermeer kent een uitgebreid fietspadennetwerk, dat grotendeels vrij liggend is en via bruggen en tunneltjes worden veel wegkruisingen vermeden. Begin dit jaar is Zoetermeer genomineerd als een van de drie meest fietsveilige steden van Nederland.

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws