Aangepast zoeken

maandag 14 november 2016

Man bedreigt brandweermannen met mes in Rotterdam

Rotterdam - Zondagavond kwam er een melding binnen van rookontwikkeling in een huis aan de Doedesstraat. De brandweer die bij de woning aankwam, werd door de bewoner bedreigd met een mes. Hij is aangehouden.

Zondag rond 22.00 uur ’s avonds belde een buurtbewoner van de Doedesstraat dat er een rookalarm afging en dat er rook te zien was. De brandweer snelde naar het adres en werd binnengelaten. Eenmaal binnen verzocht de brandweer de bewoner om het pand te verlaten, maar daar was hij niet van gediend. Opeens pakte hij een mes en bedreigde de brandweerlieden. Meteen werd de politie gealarmeerd. De 33-jarige Rotterdammer, is aangehouden. Het vuurtje is geblust en de bewoner zit vast en wordt verhoord. Waarom hij de brandweermannen bedreigde met een mes is nog niet duidelijk. 

Handen af van hulpverleners

Onder het motto “Handen af van onze hulpverleners!” tolereert de politie geen verbaal of fysiek geweld tegen hulpverleners. De politie treedt hier altijd tegen op. De dader kan niet alleen strafrechtelijk maar ook financieel worden aanpakt voor het veroorzaken van schade. Afgesproken is dat de strafeis bij geweld tegen hulpverleners altijd wordt verhoogd.

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws