Aangepast zoeken

donderdag 24 november 2016

Jongen beroofd van iPad en mobiele telefoon in de Dorpsstraat Zoetermeer

Zoetermeer - Een 14-jarige jongen uit Zoetermeer werd woensdagmiddag 23 november in de Dorpsstraat door een onbekende jongen beroofd van zijn iPad en mobiele telefoon. De politie zoekt getuigen.

Omstreeks 13.00 uur parkeerde het slachtoffer zijn fiets bij een opticien in de Dorpsstraat. Daar sprak een onbekende jongen hem aan en vroeg hem mee te lopen, omdat hij wilde praten. Het slachtoffer vond de jongen wel aardig en ging met hem mee. De twee jongens liepen samen voorlangs de Hoogvliet supermarkt, vervolgens via het Achterom achterlangs de Hoogvliet. Via het plein liepen ze de Dorpsstraat weer in, in de richting van het water gelegen tussen de Dorpsstraat en het Wilhelminapark. Daar stopten ze in een steeg. De verdachte beroofde hier het slachtoffer onder bedreiging van een wapen van zijn eigendommen.

Na de beroving liepen ze samen terug naar de plek waar het slachtoffer zijn fiets had geparkeerd. De verdachte had daar blijkbaar ook zijn fiets neergezet, want hij pakte een licht groen/grijze Gazelle damesfiets uit het fietsenrek en fietste via de Dorpsstraat weg, in de richting van de Schinkelweg.

Het slachtoffer belde de politie. Politieagenten zochten in de omgeving naar de verdachte, die werd echter niet aangetroffen. 

Signalement

- blanke man
- 16 à 17 jaar
- 1.80 meter lang
- normaal postuur
- donkere ogen
- kleding: zwarte trainingsbroek, grijskleurige korte jas, lichte schoenen..
Verder droeg de jongen een zwarte muts, waar een pluk zwart haar onder vandaan kwam.
De jongen reed weg op een licht groen/grijze Gazelle damesfiets

Getuigen

De districtsrecherche Zoetermeer onderzoekt de straatroof. Heeft u iets gezien van dit incident of heeft u iets anders te melden over dit voorval, neem dan contact op met de districtsrecherche Zoetermeer via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. 

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws