Aangepast zoeken

donderdag 24 november 2016

Herontwikkeling voor Hopmangebouw!?

Het Hopmangebouw kent bijna iedereen wel. Dit pand tussen het Golden Tulip Hotel en de Mandelabrug staat al jaren leeg. Het gebied er omheen nodigt ook niet echt uit om naartoe te gaan... Hopelijk komt daar verandering in!

Want het Hopmangebouw en het Zorgring-complex ernaast hebben sinds begin dit jaar een nieuwe eigenaar. De plek aan het Kinderen van Versteegplein staat nu al jaren leeg. De nieuwe eigenaar, de Raad Bouwontwikkeling, heeft plannen en ideeën om de panden die verouderd en vervallen zijn aan te pakken.


De ontwikkelaar ziet de stationslocatie vanwege de goede bereikbaarheid als een kansrijke plek voor woningen en stedelijke voorzieningen. 


Wethouder Marc Rosier (Stedelijke Ontwikkeling, VVD) zei hier al eerder over: 'Dit is een mooie ontwikkeling. Goed dat een partij kansen ziet voor dit gebied en ideeën heeft voor zichtbare vernieuwingen daar. Het college heeft een positieve grondhouding en werkt graag mee aan de haalbaarheidsonderzoeken. Ik ben benieuwd naar de uitkomsten.'

De herontwikkeling van het gebied past bij de grotere plannen die er zijn om het gebied langs de A12 en rond de Mandelabrug een impuls te geven zodat de Entree van Zoetermeer vele malen aantrekkelijker wordt. Deze plannen zijn het gevolg van een VVD-voorstel uit 2014.

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws