Aangepast zoeken

maandag 21 november 2016

Hennepkwekerij in loods aangetroffen en ontmanteld in Gouda

Gouda - De politie heeft zaterdag 19 november in de vroege ochtend een hennepkwekerij in een loods aan de Ambachtsstraat ontdekt en ontmanteld. Om 05.50 uur werd gemeld dat er mogelijk goederen omvielen in het pand.

Agenten namen poolshoogte bij het pand en zagen een half openstaande deur. In het pand bleek niemand aanwezig te zijn, wel werd een hennepkwekerij met ongeveer 450 hennepplanten aangetroffen. Alle planten en apparatuur van de kwekerij zijn in beslag genomen en vernietigd. De politie doet verder onderzoek naar de eigenaar van de kwekerij.

Meld hennepkwekerijen

Hennepkwekers veroorzaken schade en overlast door lekkage en stank. Omdat hennepkwekerijen vaak provisorisch zijn ingericht is de kans op brand door kortsluiting of oververhitting groot. Dit levert dus risico’s op voor de veiligheid in de buurt. Door de overlast ontstaan spanningen of angstgevoelens bij buurtbewoners en wordt het leefklimaat in een woonwijk aangetast.

Vermoedt u dat er bij u in de buurt een hennepkwekerij is? Bel de politie, 0900 - 8844 of Meld Misdaad Anoniem, 0800 - 7000. Hennep telen is een misdrijf, dus strafbaar. Politie, gemeente, Openbaar Ministerie, woningcorporaties en energiebedrijven treden samen op tegen hennepkwekerijen. Zij verzamelen aanwijzingen en tips, ontmantelen de kwekerij en pakken de kweker stevig aan.

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws