Aangepast zoeken

maandag 28 november 2016

Geweld tegen agenten na vechtpartij sportpaleis Ahoy; vier verdachten aangehouden

Rotterdam - Zaterdagavond hielden politieagenten vier mannen aan na een vechtpartij tussen bezoekers van Ahoy en een groepje bij een supermarkt aan het Zuiderterras. Ze pleegden ook geweld tegen politiemensen.

De melding van de vechtpartij kwam rond 0.00 uur ’s nachts binnen. Een groepje aan het Zuiderterras bij het Zuidplein kreeg ruzie met bezoekers van Sportpaleis Ahoy. De politie was er snel bij en greep in. Tijdens de controle van identiteitsbewijzen werden de bezoekers agressief tegen de politie. Agenten werden geschopt en geslagen tegen hoofd en been. Er zijn vier verdachten aangehouden voor het plegen van openlijk geweld en voor geweld tegen politiemensen. Het gaat om vier mannen uit Rotterdam in de leeftijd van 26, 28, 50 en 51 jaar. 

Handen af van hulpverleners

Bekijk hier een filmpje van een aanhouding met verzet. http://m.youtube.com/watch?v=8fgHNzsxtE4
Onder het motto “Handen af van onze hulpverleners!” tolereert de politie geen verbaal of fysiek geweld tegen hulpverleners. De politie treedt hier altijd tegen op. De dader kan niet alleen strafrechtelijk maar ook financieel worden aanpakt voor het veroorzaken van schade. Afgesproken is dat de strafeis bij geweld tegen hulpverleners altijd wordt verhoogd. 

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws