Aangepast zoeken

donderdag 24 november 2016

Geen nieuw Factory Outlet Center bij het TTcircuit in Assen

Het stoplicht staat definitief op rood! Er komt geen Factory Outlet Center (FOC) vlak bij het TTcircuit in Assen. De provincie Drenthe houdt vast aan haar eigen kijk op waar winkels mogen komen. Zij parkeert het verzoek van de gemeente Assen om een uitzondering te maken. INretail vindt het een slim voorbeeld hoe de provincie als regisseur van retail ontwikkelingen kan optreden. Met het besluit wordt voorkomen dat kansloze nieuwe winkelmeters het kernwinkelcentrum van Assen en vele plaatsen in een wijde regio er omheen, ruïneren.  

Versterking bestaande gebieden
De provincie Drenthe neemt na haar commissievergadering gisteren een duidelijk standpunt in.  Drenthe kiest nadrukkelijk voor behoud en versterking van haar bestaande winkelgebieden. Voor de binnensteden en dorpskernen in de wijde omgeving is dit een enorme opluchting. De gemeente Assen en vastgoedpartijen hebben al eerder aangegeven te willen investeren in haar centrum winkelgebied. Nu de outlet verleden tijd is betekent dat een extra impuls voor de binnenstad.
Noordelijke provincies
Na twee jaar intensieve lobby van INretail en andere partners is dit project nu van de baan. Het zou goed zijn als de drie noordelijke provincies nu samen afspreken dat nergens ruimte is voor een factory outlet. Het argument “Als we het hier niet laten gebeuren, dan doen de buren het wel” gaat daarmee van tafel. Projecten die op basis van zulke argumentatie voet aan de grond krijgen, zijn niet gebaseerd marktbehoefte maar op concurrentieangst.

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws