Aangepast zoeken

woensdag 16 november 2016

EVA-team houdt veroordeelde aan op dak wooncomplex in Boskoop

Boskoop - Het EVA-team van de politie eenheid Den Haag heeft woensdagmorgen 16 november een 27-jarige Boskoper in zijn woonplaats aangehouden. De man had zich verschanst op het dak van een wooncomplex aan de Burgemeester Colijnstraat.

De Boskoper werd gezocht omdat hij nog een gevangenisstraf van 325 dagen moet uitzitten. De Boskoper was in juni dit jaar door het gerechtshof in Den Haag veroordeeld wegens diefstal en meervoudige aanranding. De Boskoper kreeg ook nog 299 dagen celstraf opgelegd vanwege het overtreden van schorsende voorwaarden.

Via balkons naar dak

Omdat de Boskoper steeds uit handen van de politie wist te blijven werd het EVA-team ingezet om hem op te sporen. Het team wist de Boskoper traceren en is naar de locatie gegaan om hem aan te houden. De Boskoper ging er vandoor bij het zien van de politie en klom via verschillende balkons en trappen naar het dak van de flat. Leden van het EVA-team zijn hem echter achterna gegaan en hielden hem aan. De Boskoper dreigde eerst nog naar beneden te springen.

EVA-team

Het EVA-Team houdt zich voor de politie eenheid Den Haag actief bezig met de opsporing en aanhouding van veroordeelden die zich aan hun opgelegde straf proberen te onttrekken.

Veroordelingen voor overvallen, woninginbraken en straatroven hebben bij de opsporing van gesignaleerden voor het EVA-Team de prioriteit, maar ook in het geval van schadevergoedingsmaatregelen of opgelegde geldboetes kan een veroordeelde rekenen op een bezoek van het EVA-team.

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws