Aangepast zoeken

woensdag 2 november 2016

Eerste paal Bleizo in de grond met VVD

31 oktober 2016 is de eerste paal geslagen van station Bleizo. Absoluut een historisch moment. VVD-raadslid Hermen van Dalen was er samen met andere belangstellenden bij. Eind 2018 krijgen Zoetermeer en Lansingerland een uniek station. Of eigenlijk moeten we zeggen een vervoersknoop, want de trein, RandstadRail, bus, auto en fiets komen bij elkaar. In de toekomst kan de vervoersknoop rekenen op zo’n 10.000 reizigers per dag.

De VVD Zoetermeer is altijd voorstander geweest van een ambitieuze ontwikkeling van het gehele gebied. Een Vervoersknoop zoals deze, is daarbij essentieel. We zijn daarom zeer verheugd dat VVD-wethouder Marc Rosier vandaag samen met bestuurders van Lansingerland, de Metropoolregio Rotterdam Den Haag en ProRail de eerste paal kon slaan. Een hoogtepunt dat wel 20 meter diep de grond in is gegaan. 

Alle Sprinters tussen Den Haag en Gouda stoppen bij de vervoerskoop Bleizo. Dit betekent viermaal per uur de mogelijkheid om in de trein te stappen. Ook RandstadRail-lijn 4 krijgt een halte bij de vervoersknoop. Maar liefst tienmaal per uur wordt daar gestopt. Met de 700 gratis parkeerplekken en goede verbindingen met regionale fietsroutes en buslijnen, biedt het station treinreizigers zo een uitstekende overstapmogelijkheid. 

De VVD is er van overtuigd dat mede dankzij de Vervoersknoop het gehele gebied een verdere impuls krijgt.

Meer info over de vervoersknoop en het station vind u op de website http://www.vervoersknoopbleizo.nl/ 

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws