Aangepast zoeken

woensdag 16 november 2016

Drie verdachten aangehouden na oprollen hennepkwekerij in Den Haag

Den Haag - Agenten kregen dinsdag 15 november een melding dat er in de omgeving van een woning aan de G.J.van Marrewijklaan een sterke henneplucht werd geroken. In de betreffende woning werd inderdaad een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen.

Het werd al snel duidelijk waar de henneplucht vandaag kwam. Met een machtiging tot binnentreden gingen de agenten de woning binnen. Daar troffen zij een in werking zijnde hennepkwekerij aan.

Er werden meer dan 90 hennepplanten aangetroffen en en ook werden assimilatielampen, transformatoren, schakelmateriaal, filters en lucht afzuigers inbeslaggenomen. Eneco constateerde dat er illegaal stroom werd afgetapt.


Drie personen, twee mannen in de leeftijd van 55 en 21 jaar en een vrouw van 55 jaar, uit Den Haag werden aangehouden. De drie zitten nog vast voor verhoor. De hennepkwekerij is ontmateld.

Wat is het gevaar van hennepteelt?
Mocht zich een hennepkwekerij bij u in de buurt bevinden, dan loopt u het risico van brand door kortsluiting en lekkage. Criminelen die zich bezighouden met illegale hennepteelt gebruiken onderling veel geweld. De schade die de illegale hennepteelt veroorzaakt is groot. Woningcorporaties en energiebedrijven draaien op voor lekkages, brandschade en illegaal getapte energie. Georganiseerde criminelen frauderen met uitkeringen en hypotheken om geld wit te wassen. Overheid, bedrijven en verzekeraars zijn het slachtoffer.

Kwekerij bij u in de buurt? Bel 0900-8844
Vermoedt u dat er bij u in de buurt een hennepkwekerij is? Bel de politie, 0900 - 8844 of Meld Misdaad Anoniem, 0800 - 7000. Hennep telen is een misdrijf, dus strafbaar. Politie, gemeente, Openbaar Ministerie, woningcorporaties en energiebedrijven treden samen op tegen hennepkwekerijen. Zij verzamelen aanwijzingen en tips, ontmantelen de kwekerij en pakken de kweker stevig aan.

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws