Aangepast zoeken

maandag 14 november 2016

CDA Zoetermeer: 35.000 euro voor Beweegpark

ZOETERMEER – De komst van een Beweegpark in Zoetermeer is weer een stap dichterbij. Een ruime meerderheid in de gemeenteraad steunt een voorstel van het CDA om 35.000 euro beschikbaar te stellen voor dit initiatief. Doordat de raad nu budget beschikbaar heeft gesteld komen ook andere geldschieters over de brug. Om het Beweegpark te realiseren is in totaal 160.000 euro nodig.

Het Beweegpark moet verrijzen aan de zuidoever van de Noord Aa: een openbaar gebied van 1.000 vierkante meter met onder meer duurzame beweegtoestellen, een jeu-de-boulesbaan en een hardloopbaan.

Perfecte bijdrage
Het CDA diende het voorstel in om geld beschikbaar te stellen, omdat het volgens de partij een prachtige functie voor de stad zal gaan vervullen. Jong en oud, beperkt en onbeperkt en verschillende Zoetermeerse sportverenigingen kunnen straks terecht in het Beweegpark. Ook het Lange Land-ziekenhuis toont zich enthousiast. Dat wil het park inzetten bij revalidatie in de buitenlucht.

Commissielid namens het CDA Charlotte Hensen: ‘Het Beweegpark levert straks een perfecte bijdrage om de inwoners van Zoetermeer laagdrempelig te laten bewegen en met elkaar in contact te brengen. Zo leveren we indirect ook een bijdrage aan een prettige stad.’

Brede steun
Het voorstel van het CDA om geld beschikbaar te stellen voor het Beweegpark wordt breed gesteund door de gemeenteraad, onder meer door de LHN-fractie. Naar verwachting moet het Beweegpark in het voorjaar van 2017 van start gaan.

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws