Aangepast zoeken

vrijdag 4 november 2016

BuurtWhatsApp leidt tot aanhouding verdachte in Den Haag

Den Haag - Een 18-jarige Hagenaar is donderdagmiddag 3 november aangehouden op verdenking van diefstal danwel poging woninginbraak. De man kon worden aangehouden door een melding van alerte buurtbewoners.

Buurtbewoners stuurden elkaar, even voor 14.00 uur, via WhatsApp een bericht over meerdere verdachte personen in de Jan van Beersstraat. De mannen hielden zich op in en bij portieken. De bewoners zijn deelnemers van buurtpreventie WhatsAppgroep en informeerden ook direct de politie. Een bewoonster hoorde intussen personen van haar trap lopen en nam poolshoogte. De vrouw keek uit het raam en zag twee personen naar de overkant van de straat rennen. Ook bleek haar voordeur open te staan. Deze was kennelijk met geweld geopend.

De verdachte werd korte tijd later aangehouden op de Jan van Beersstraat op basis van de wet ID en op verdenking van diefstal danwel poging diefstal uit een woning. De politie doet verder onderzoek.

Buurtpreventie

De politie juicht het instellen van burgerinitiatieven zoals een WhatsApp-groep of Buurtpreventieteams van harte toe omdat buurtbewoners extra ogen en oren zijn in de wijk. Zij vraagt aan bewoners om de situatie of de verdachte personen voor zover mogelijk in het oog te houden.  De politie adviseert de bewoners om volgens het SAFAR principe te handelen. De S staat voor signaleren, de A voor alarmeren, de F voor Fotograferen, de A voor Appen en de R voor reageren. Belangrijk is dat mensen goed opletten, direct melden en vooral dat ze zichzelf niet in een gevaarlijke situatie brengen.

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws