Aangepast zoeken

maandag 7 november 2016

Brand leidt naar hennepkwekerij in Den Haag

Den Haag - Vermoedelijk door de aanwezigheid van een hennepkwekerij ontstond zaterdag 5 november rond 19.45 uur brand in een woning in de Anslostraat.

Een buurtgenoot ontdekte de brand en alarmeerde de brandweer. Bij de bluswerkzaamheden ontdekten de brandweerlieden de hennepkwekerij. De politie merkte de 48-jarige bewoner aan als verdachte. Ambulancepersoneel bracht de man echter eerst naar het ziekenhuis omdat hij brandwonden op liep bij het blussen van de brand. Personeel van de dierenambulance onderzocht twee katten omdat zij ook aanwezig waren geweest in de woning en veel rook binnen hadden gekregen. Onderzocht wordt of de brand daadwerkelijk is ontstaan door de aanwezigheid van de hennepkwekerij. 

Hennepkwekerij: gevaar voor uw wijk!

Een hennepkwekerij lijkt misschien onschuldig, maar dat is het niet. Henneptelers veroorzaken regelmatig overlast in woningen. Een kwekerij kan schade en overlast veroorzaken door lekkages, stank en schimmelvorming. Daarnaast is het brandgevaar groot; vaak tappen henneptelers onverantwoord en onveilig elektriciteit af waardoor er soms levensgevaarlijke situaties ontstaan.

Meld het bij de politie!

Hebt u overlast van een hennepkwekerij of vermoedt u dat er bij u in de buurt hennep wordt gekweekt? Aarzel dan niet en bel de politie via 0900-8844. Wilt u anoniem blijven? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws