Aangepast zoeken

zaterdag 26 november 2016

Bestuurder aangehouden na aanrijden uitgaanspubliek in Rotterdam

Rotterdam - Agenten hielden zaterdagochtend 26 november een 25-jarige man uit Waddinxveen aan, nadat hij in Rotterdam twee personen had aangereden op de Wilhelminakade. Aan het incident was een ruzie voorafgegaan in een horecagelegenheid. De politie stelt een nader onderzoek in naar het incident.

Rond 7.30 uur kreeg de man uit Waddinxveen onenigheid met drie bezoekers van een horecagelegenheid aan de Wilhelminakade. De man gaf een van de drie een klap tegen het hoofd en pakte vervolgens zijn auto die even verderop geparkeerd stond. Het drietal, een 25-jarige man uit Vlissingen en twee Rotterdammers van respectievelijk 25 en 32 jaar, liep achter de man aan. Die gaf vervolgens gas en reed op het drietal af. Een van hen wist net op tijd opzij te springen. De andere twee werden aangereden.

De bestuurder ging er vervolgens met hoge snelheid vandoor, waarbij hij onderweg nog een vrachtwagen schampte. Agenten gingen achter hem aan en met hulp van agenten van de Politie Haaglanden is de auto op de A20 ter hoogte van Gouda aan de kant gezet. De bestuurder is direct aangehouden. Uit een blaastest die werd afgenomen bleek dat de man teveel had gedronken. Agenten namen de man mee naar het bureau. De auto werd in beslag genomen voor nader onderzoek.

Ondertussen behandelde medisch personeel de twee mannen die waren aangereden. Een van hen is nog meegenomen naar het ziekenhuis ter controle.

De politie stelt een nader onderzoek in naar het incident en naar hetgeen er aan vooraf ging.

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws