Aangepast zoeken

vrijdag 25 november 2016

Automobilist bedreigd en beroofd van telefoon in Den Haag

Den Haag - Een 20-jarige Hagenaar werd donderdagavond 24 november op de Gedempte Gracht beroofd van zijn telefoon en bedreigd met een vuurwapen. De recherche onderzoekt de zaak en is op zoek naar getuigen.

De Hagenaar zat omstreeks 18.00 uur in zijn auto toen er een onbekende man op de ruit tikte en een gebaar maakte dat hij moest bellen. De Hagenaar stapte uit en gaf zijn telefoon aan de man, die inderdaad een telefoongesprek pleegde. Na afloop kreeg de behulpzame automobilist echter niet zijn telefoon terug. De man bedreigde de Hagenaar met een vuurwapen en ging er vandoor. Terwijl de Hagenaar de Wagenstraat inliep, voegde zich een tweede man bij hem en liepen de twee weg. Ondanks een zoektocht met meerdere politie-eenheden, werd de verdachte niet meer aangetroffen.

Signalement

Het slachtoffer beschrijft de verdachte als een negroïde jonge man van ongeveer 20 jaar oud en 1.75-1.80m lang. Hij heeft een dun postuur en kort, zwart rastahaar. Hij droeg een zwarte jas met over zijn schouder een bruin tasje en op zijn hoofd een zwarte muts met Gucci strepen.

De man die na de beroving bij hem bleek te horen was eveneens negroïde en ongeveer 20 jaar oud. Hij had gevlochten haar en droeg een zwarte jas van het merk Canada Goose, zwarte schoenen en had op zijn hoofd een capuchon met daaronder een pet.

Tips?

Heeft u donderdagavond iets gezien in de omgeving van de Gedempte Gracht wat met deze beroving te maken kan hebben of meent u te weten welke mannen er aan het signalement voldoen? Neem dan contact op met de districtsrecherche aan Bureau Hoefkade via nummer 0900-8844. Liever anoniem, bel dan met M. 0800-7000.

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws