Aangepast zoeken

dinsdag 8 november 2016

Achttien woningen ontruimd na woningbrand in Den Haag

Vanochtend rond half 10 is er brand uitgebroken in een portiekwoning op de 1e etage aan de Cornelis van der Lijnstraat in Den Haag. De politie heeft één persoon aangehouden als verdachte van brandstichting. Bij de brand is veel rook vrijgekomen en zijn 18 omliggende woningen én het politiebureau Overbosch ontruimd.

Het ambulancepersoneel heeft één persoon, de bewoner van het brandadres, naar het ziekenhuis gebracht met brandwonden en klachten na het inademen van rook. Deze persoon is door de politie aangehouden als verdachte van brandstichting in de woning. De politie en brandweer verrichten nader onderzoek naar het ontstaan van de brand. De woning waar de brand is begonnen is door de politie bestempeld als ‘plaats delict’. Uit omliggende woningen heeft de brandweer een aantal katten gehaald.

De brandweer had de flinke woningbrand binnen een uur onder controle en gaf het sein ‘brand meester’. Daarna is de brandweer nog een paar uur bezig geweest met sloopwerkzaamheden in de woningen om mogelijk aanwezige vuurhaarden te vinden en te blussen. De omliggende woningen controleert de brandweer op de aanwezigheid van koolmonoxide.

Ontruiming woningen en politiebureau Overbosch
Door de hevige rookontwikkeling die de brand veroorzaakte zijn 18 omliggende woningen ontruimd. Ook het nabijgelegen politiebureau Overbosch is korte tijd ontruimd geweest. In het politiebureau ging het brandalarm af vanwege de rook. De brandweer heeft in en rondom het politiebureau metingen verricht en het gebouw geventileerd.

De gemeente Den Haag, Stichting Salvage en woningverhuurder Haag Wonen zorgen voor de opvang van de bewoners. De direct omliggende woningen hebben door de brand water-, rook en roetschade opgelopen. Het is op dit moment nog onduidelijk of en wanneer bewoners terug kunnen keren naar hun woning.

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws