Aangepast zoeken

maandag 21 november 2016

8-weekse beginnerscursus hardlopen bij LoopLekker

LoopLekker start een nieuwe 8-weekse beginnerscursus hardlopen  in Zoetermeer bij het Noord-AA. Deze cursus gaat van start op 15 januari 2017 en begint elke week om 10:30 uur.

Steeds meer mensen beginnen met hardlopen. Hardlopen staat met 12% op plek 2 van de meest beoefende sporten in Nederland. Er is steeds meer behoefte aan goede begeleiding, doordat er steeds meer mensen hardlopen. Met de juiste begeleiding worden blessures bij het hardlopen voorkomen. LoopLekker start daarom met deze 8-weekse beginnerscursus, voor mensen die willen starten met hardlopen, of na een tijdje niet te hebben gelopen de hardloopschoenen weer willen aantrekken.

Tijdens de cursus wordt de basis van hardlopen aangeleerd. Binnen 8 weken, met een training van één uur per week, leert de cursist veel over de verschillende facetten van het hardlopen: van een goede warming-up, looptechniek, blessurepreventie, tot aan de juiste ademhaling. Aan het einde van de cursus is iedere deelnemer zich bewust van de juiste looptechniek en is hij/zij in staat om 5 kilometer hard te lopen.

Plezier en blessurepreventie komen tijdens alle trainingen van LoopLekker terug. ‘’Buiten sporten is het leukste wat er is’’ zegt Mattijn Venhuizen, oprichter en één van de gediplomeerde trainers van LoopLekker. Samen met Jos Kreeft is hij al eerder gestart met LoopLekker in Zoetermeer en zijn er al meerdere beginnerscursussen met succes afgerond. Jos en Mattijn merken dat steeds meer mensen behoefte krijgen om buiten te sporten: ‘’Mensen hebben het steeds drukker en zoeken daarom hun ontspanning meer buiten. Even alleen je voetstappen, je eigen ademhaling en de natuur,’’ aldus de 2 enthousiaste trainers van LoopLekker.

De trainingen worden gegeven bij het Noord-AA met de parkeerplaats bij restaurant AA-zicht als startpunt. Dit mooie natuurgebied aan de rand van Zoetermeer is uitermate geschikt voor hardlooptrainingen. De trainingen starten vanaf 15 januari 2017 en worden elke zondag gegeven van 10.30 uur tot 11.30 uur. Voor een bedrag van slechts €50,- kan iedereen meedoen aan deze complete 8-weekse beginnerscursus.
Bij de cursus is een persoonlijk schema inbegrepen, om zelf ook nog 1 of 2 keer per week te trainen. Na de cursus bestaat de mogelijkheid om als groep mee te lopen met de 5km tijdens de CPC-loop in Den Haag op 12 maart 2017. Een mooi doel om naartoe te werken!

Aanmelden kan via www.looplekker.nl of door een mail te sturen naar info@looplekker.nl

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws