Aangepast zoeken

donderdag 6 oktober 2016

Zoetermeer landelijk hoogste score bij uitstroom naar werk

Voor het vijfde jaar op rij realiseerde Zoetermeer de meeste uitstroom naar werk vanuit de bijstand, zo heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek becijferd. Zoetermeer behaalde 14,5% uitstroom naar werk. Wethouder Taco Kuiper (Sociale zaken): 'Dit resultaat is te danken aan de inzet en samenwerking van vele partners binnen de stad. Maar het meest belangrijk voor mij is dat veel Zoetermeerders nu een baan hebben: dit geeft hen sociaal, financieel, qua zelfbeeld en dagritme een waardevol perspectief!'.

Part time en full time uitstroom net zo waardevol

Volgens wethouder Kuiper blijft Zoetermeer niet vanzelf nummer 1 op de CBS ladder: 'We hebben met elkaar voor veel mensen in de stad het verschil gemaakt. Dit is echt het resultaat van de inzet van werkgevers, klantmanagers, accountmanagers en last but not least de mensen zelf'. Kuiper is trots op dit resultaat, maar het zou een vertekend beeld geven als de aandacht alleen uit zou gaan naar klanten die volledig naar werk uitstromen. Kuiper: 'Voor mij is juist het bieden van ontwikkelingskansen voor alle mensen in de bijstand essentieel. We zetten daarom ook in op diverse proeftuinen op het gebied van het ondernemen vanuit de bijstand, het stimuleren van part time werk en het intensiever begeleiden van werkzoekenden op basis van de vakdeskundigheid van onze professionals'.

Succesfactoren

Volgens wethouder Kuiper zijn er twee belangrijke factoren die maken dat Zoetermeer goed scoort: 'Wij hebben als gemeente al meer dan tien jaar een nauwe samenwerking met kleine en grote werkgevers in de stad. Daarnaast plukken we de vruchten van een gezamenlijke benadering van werkgevers met onze regio gemeenten en het UWV. Dat betekent dat het begeleiden naar werk over de gemeentegrens plaatsvindt, waardoor de kans op succesvolle matching van vraag en aanbod toeneemt. Daarnaast helpen we álle werkzoekenden richting een baan, ook de mensen met een zogenoemde grotere afstand tot de arbeidsmarkt'.

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws