Aangepast zoeken

maandag 10 oktober 2016

Winkeldief dreigt met steken en gooit met fietsen in Den Haag

Den Haag - Een 24-jarige Hagenaar werd zondag 2 oktober aangehouden voor een winkeldiefstal. Omdat de man had gedreigd iedereen neer te steken, niet meewerkte bij zijn aanhouding en naar zijn broeksriem greep, werd een politiehond gebruikt om hem onder controle te brengen. Een filmpje van de aanhouding circuleert vrijdag 7 oktober op het internet.

Beveiligers van een kledingwinkel aan de Wagenstraat werden er zondag 2 oktober omstreeks 15.30 uur door winkelpersoneel op geattendeerd dat een bezoeker van de winkel kleding onder zijn trui had gestopt. De beveiliger heeft de bewuste klant vervolgens gevraagd mee te lopen naar de ophoudruimte, in afwachting van de komst van de politie. Eenmaal in de ruimte gekomen, werd de verdachte agressief, begon om zich heen te slaan en riep dat hij iedereen neer zou steken. Op enig moment wist hij te ontkomen, met de beveiligers in zijn kielzog.

Een in de omgeving surveillerende hondengeleider hoorde de melding dat de man inmiddels op de Wagenstraat zou lopen en met fietsen naar de beveiligers had gegooid. De agent is op de Wagenstraat uitgestapt en heeft, vanwege de mogelijke gevaarszetting, ook zijn politiehond uit de wagen gehaald.

Toen de verdachte naar zijn broeksriem greep toen hij door een andere surveillance-eenheid werd aangehouden, heeft de hondengeleider zijn hond ingezet om te voorkomen dat de verdachte naar een mogelijk wapen zou kunnen grijpen. De man is uiteindelijk overgebracht naar het politiebureau, waar ambulancepersoneel de bijtwond die hij had, verzorgde. Hij moet zich binnenkort verantwoorden bij het Openbaar Ministerie.

(politie.nl)

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws