Aangepast zoeken

woensdag 5 oktober 2016

Vier aanhoudingen in Belgie, Italie en Nederland na juwelenroof in 2015

Den Haag - De recherche hield dinsdag 4 oktober in de ochtenduren vier verdachten aan die ervan verdacht worden op 3 juni 2015 om 20.00 uur een overval te hebben gepleegd op een vertegenwoordigster in juwelen op de van Lennepweg in Den Haag. De aanhoudingen vonden plaats in Nederland, België en Italië.
In samenwerking met Europol, de Italiaanse en de Belgische politie en de autoriteiten van deze landen zijn de 4 verdachten aangehouden.

In Italië werd door de Italiaanse politie een 58-jarige vrouw aangehouden. In België zijn door de Belgische politie een 40-jarige man en een 35-jarige vrouw aangehouden.
In Waddinxveen werd door het overvallenteam van de Eenheid Den Haag een 52-jarige inwoner van die plaats aangehouden. De aangehouden verdachten zijn allen van Italiaanse afkomst.

Tips en Opsporing Verzocht

Door zeer uitgebreid onderzoek waaronder o.a. forensisch onderzoek en tips die binnen kwamen na de uitzending van Opsporing Verzocht is politie de verdachten op het spoor gekomen.
Het veel omvattende onderzoek is nog in volle gang en de uitlevering van de in het buitenland aangehouden verdachten is verzocht. In verband hiermee kunnen verder nog geen inhoudelijke mededelingen worden gedaan.

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws