Aangepast zoeken

maandag 3 oktober 2016

Verloop 3-oktoberviering zondag 2 oktober Leiden

Leiden - Het Flexteam van politie Leiden heeft tijdens de 3-oktoberviering op zondag 2 oktober, naast de surveillerende agenten, ook toezicht gehouden. De toezicht in burgerkleding richtte zich vooral op zakkenrollers. De politie heeft bezoekers van het feest door middel van de matrixborden gewaarschuwd voor zakkenrollers.

De politie kreeg zondagavond via cameratoezicht zicht op een groep personen die vermoedelijk actief was met zakkenrollen. De groep bestond uit zeven voertuigen, met name bussen en campers, en waren vooral vrouwen met kinderen. De groep verplaatste zich steeds door het centrum van Leiden, omgeving Turfmarkt.

Twee voertuigen met meerdere inzittenden werden gecontroleerd op het Noordeinde. Er werden zeventien bekeuringen uitgeschreven voor het niet goed vervoeren van kinderen. Deze zaten los achter in een bestelauto. Het Flexteam heeft een camper in beslag genomen vanwege een nog openstaande belastingschuld.

Een bestuurder van een busje kreeg een bekeuring omdat de achterbank niet was voorzien van veiligheidsgordels. De bestuurder mocht niet verder rijden met de bus en kreeg een WOK melding (wachten op keuring) voor het voertuig.

Naast deze controles werd er een persoon aangehouden op de Haarlemmerstraat voor het hebben van een nepvuurwapen. Op de Marksteeg was er een aanhouding voor het hebben van inbrekerswerktuigen. Een persoon werd onwel op het Ballonpad en werd vervoerd met de ambulance.


Overdag waren er geen noemenswaardige incidenten.
(politie.nl)

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws