Aangepast zoeken

donderdag 6 oktober 2016

Verdachte overval tankstation aangehouden in Den Haag

Den Haag - Agenten hielden op zondag 2 oktober een man aan die verdacht wordt van het overvallen van een tankstation. De overval vond plaats op 7 september in de Vreeswijkstraat. De politie ontving anoniem informatie over zijn identiteit naar aanleiding van het lokale opsporingsprogramma Team West. Hij werd op woensdag 5 oktober voorgeleid aan de rechter-commissaris.

De overvaller bedreigde personeel van het tankstation met een mes en vluchtte weg met een geldbedrag. Het lokale opsporingsprogramma Team West besteedde aandacht aan de overval, wat een aantal anonieme tips opleverde bij Meld Misdaad Anoniem. Daarbij werd ook de naam van een mogelijke verdachte genoemd. Rechercheurs stelden een onderzoek in en konden op zondagmiddag een 26-jarige Hagenaar aanhouden. Op het politiebureau werd hij verhoord door rechercheurs.

De rechtercommissaris besloot op woensdag 5 oktober dat de 26-jarige verdachte in voorlopige hechtenis wordt gesteld. Het onderzoek van de politie duurt nog voort.

Facebook

Politieagenten van basisteam Zuiderpark vroegen hun volgers via Facebook om hulp. Dit bericht bereikte bijna 60.000 mensen en leverde ook een aantal reacties op. Hoewel de gouden tip hier niet bij zat stelt Sectorhoofd Michel de Roos: “Het is goed om te zien dat mensen zich betrokken voelen, zeker in zaken die een grote impact hebben op slachtoffers zoals overvallen en inbraken. Ik wil iedereen aanmoedigen om de politie via social media te volgen en tips aan de politie door te geven of het anoniem te melden bij Meld Misdaad Anoniem, zoals in dit geval gebeurde. Het helpt de politie om zaken op te lossen en slachtoffers schadeloos te stellen.”

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws