Aangepast zoeken

maandag 10 oktober 2016

Verdachte overval in woning Pijnacker aangehouden in Rotterdam

Pijnacker - De politie hield vrijdag 30 september om 15:48 uur een 20-jarige man uit Rotterdam aan. De man wordt verdacht van betrokkenheid bij twee incidenten die zich in de nacht van 29 september afspeelden in het Emmapark in Pijnacker. De recherche onderzoekt de precieze rol van de verdachte bij beide incidenten.

De 20-jarige man wordt verdacht van betrokkenheid bij de overval in een woning aan het Emmapark, op donderdag 29 september om 4.00 uur. Een 89-jarige bewoonster ontdekte een insluiper in haar woning. Vervolgens bedreigde de verdachte deze bewoonster met een steekwapen en nam goederen mee uit haar woning.

Ook wordt deze man verdacht van betrokkenheid bij de zware mishandeling van een 69-jarige man uit Pijnacker. Deze mishandeling vond eerder in de nacht plaats om 00:10 uur in een portiek, aan het Emmapark. Op basis van signalementen kon de 20-jarige man als verdachte worden aangemerkt. De verdachte werd in Rotterdam aangehouden, omdat hij zich daar niet kon identificeren met een geldig identificatiebewijs. Toen hij vastzat, gaf het openbaar ministerie, toestemming voor het buiten heterdaad aanhouden van de man.

De verdachte is 14 dagen in bewaring gesteld voor nader onderzoek.

(politie.nl)

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws