Aangepast zoeken

zaterdag 22 oktober 2016

Twee verdachten aangehouden voor diefstal met geweld in Voorburg

Voorburg - Op zaterdag 15 oktober werd op de Koningin Julianalaan een man mishandeld en van zijn ketting beroofd door twee mannen. Politieagenten stelden direct een onderzoek in. Hierdoor konden twee verdachten buiten heterdaad worden aangehouden. De recherche zoekt getuigen in deze zaak.

Agenten kregen om 20.35 uur de melding dat een bestuurder van een auto werd mishandeld door twee mannen op scooters, op het parkeerterrein van de Jumbo supermarkt. Ter plaatse troffen zij een 48-jarige man aan bij een groene Toyota Avensis. De man verklaarde dat hij zojuist aan kwam rijden vanuit de Monseigneur van Steelaan toen hij op de Koningin Julianalaan, ter hoogte van een Kebabtent, door twee scooters werd afgesneden. Vervolgens parkeerde hij zijn auto voor de Jumbo. De twee scooterrijders parkeerden hun scooters voor zijn auto.

Het slachtoffer stapte uit zijn auto. Er ontstond een woordenwisseling en al snel werd het slachtoffer door de twee mannen mishandeld. Een omstander sprong ertussen en vervolgens vluchtten de twee verdachten op de scooters weg, in de richting van de Prins Bernardlaan. Op dat moment ontdekte het slachtoffer dat hij van zijn ketting was beroofd. Het slachtoffer liep diverse kneuzingen op en liet zich onder behandeling van de huisarts stellen. Hij deed aangifte van diefstal met geweld.

Omstanders alarmeerden de politie en er werd onmiddellijk een onderzoek in de omgeving gedaan. De twee betrokken scooters waren wit van kleur, hadden een wit/groene bezorgbox achterop en waren van een Grieks restaurant uit Den Haag. Het onderzoek naar deze scooters leidde naar twee verdachten. Hierop werden twee mannen, een 17-jarige en een 19-jarige uit Den Haag, buiten heterdaad aangehouden voor betrokkenheid bij diefstal met geweld. De verdachten worden vandaag voorgeleid voor de rechter-commissaris.

Signalementen

Verdachte 1:
- lichtgetinte man
- donkere kleding
- 1.70 m

Verdachte 2:
- lichtgetinte man
- 1.75 m
- donkere helm

Getuigen

Het onderzoek naar de betrokkenheid van de verdachten is nog in volle gang en daarom zoekt de districtsrecherche Zoetermeer-Leidschendam-Voorburg naar getuigen. Hebt u iets gezien van dit incident of heeft u iets anders te melden over dit voorval, neem dan contact op met de districtsrecherche Zoetermeer-Leidschendam-Voorburg via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws