Aangepast zoeken

vrijdag 14 oktober 2016

Jongen aangehouden wegens verstoren openbare orde met clownsmasker


Delft - Een 16-jarige Delftenaar heeft zich vrijdagmiddag 14 oktober aan het bureau in Delft gemeld waarna hij werd aangehouden wegens het verstoren van de openbare orde. De Delftenaar had met een clownsmasker op, op een schoolplein achter scholieren gerend.

De politie kreeg de melding dat er een clown op het schoolplein was gezien. Op camerabeelden van de betreffende school zagen agenten dat twee jongens met een masker op mensen lieten schrikken. Een van de jongens had vermoedelijk ook een mes in de hand. De jongens zijn daarna weggerend.  De politie wist de identiteit van de jongens te achterhalen. De Delftenaar heeft zich vervolgens gemeld aan het bureau. De politie verwacht ook de andere verdachte snel aan te houden. De politie zal proces-verbaal opmaken. De officier van justitie beslist verder over deze zaak.

Politie en openbaar ministerie wijzen op de consequenties die dergelijke uitingen met zich mee kunnen brengen. Het dragen van maskers en kostuums die anderen schrik kunnen aanjagen is niet wenselijk en zal, bij aanhoudingen, niet onbestraft blijven. Politie en openbaar ministerie nemen dit serieus op.

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws