Aangepast zoeken

zaterdag 29 oktober 2016

Twee mannen aangehouden wegens snelkraak bij supermarkt in Zoeterwoude

Zoeterwoude - De politie heeft donderdag 27 oktober om 20.20 uur een 25-jarige man uit Almere en een 26-jarige man uit Heerhugowaard aangehouden op verdenking van het plegen van een snelkraak op de supermarkt aan de Nassaulaan.

Donderdag om 04.30 uur ging het alarm af bij de supermarkt waarna ter plaatse bleek dat er was ingebroken. De schuifdeuren waren ontzet en een rolluik was geforceerd. Uit de supermarkt werd vervolgens een hoeveelheid rookwaren weggenomen. De politie vernam dat medewerkers een dag eerder personen in de winkel hadden gezien die hen waren opgevallen omdat ze veel om zich heen keken. Uit voorzorg noteerden ze het kenteken van de auto waar de mannen mee wegreden.

Donderdagmiddag werd gemeld dat er een partij rookwaren, de buit, was aangetroffen in een parkje in Zoeterwoude. Omdat het vermoeden bestond dat de inbrekers later terug zouden komen voor de rookwaren hebben agenten in de avond op afstand gelet op de locatie waar de rookwaren zijn aangetroffen. Omstreeks 20.00 uur kwam inderdaad een auto aangereden en stapten er twee mannen uit die met een zaklamp zoekend rondkeken in het park. Na enkele minuten stapten de mannen weer in de auto en reden weg, maar werden direct daarna aangehouden. Het bleek dezelfde auto te zijn die de medewerkers op woensdag hadden gezien. De politie doet verder onderzoek.

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws