Aangepast zoeken

maandag 17 oktober 2016

Subsidie beschikbaar voor evenement start strandseizoen Scheveningen

De gemeente stelt maximaal € 200.000 beschikbaar voor het ontwikkelen en organiseren van een grootschalig publieksevenement met (inter)nationale uitstraling bij de (jaarlijkse) start van het strandseizoen. U kunt tot en met 14 november 2016 een voorstel indienen voor het strandseizoen van 2017.

Met 11 kilometer strand heeft Den Haag het grootste terras van Europa. Vanaf de opbouw van de strandpaviljoens in maart 2017 is de start van het zomerse strandseizoen een goed moment om Den Haag als 'Stad aan zee' te profileren en een mooie kans in aanloop naar de viering van 200 jaar badplaats in 2018.

Voorwaarden

De start van het strandseizoen op Scheveningen moet een landelijk bekende mijlpaal worden die het moment markeert dat de strandtenten weer open zijn, de zon volop schijnt en de zomer in aantocht is. Het evenement moet aan de volgende voorwaarden voldoen om in aanmerking te komen voor een financiële bijdrage:
  • Het evenement vindt plaats in Scheveningen Bad
  • Het evenement wordt georganiseerd in het voorjaar gedurende 1 of meer dagen in het weekend en heeft een jaarlijks terugkerend karakter
  • Het evenement trekt tenminste 50.000 - 100.000 bezoekers uit heel Nederland en bij voorkeur ook uit het buitenland en zet aan tot een meerdaags verblijf.
De ingediende voorstellen worden beoordeeld op basis van de vastgestelde criteria. Uiterlijk binnen 4 weken na de sluitingsdatum 14 november 2016 wordt bekendgemaakt of 1 van de initiatieven in aanmerking komt voor een financiële bijdrage.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over het indienen van een voorstel

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws