Aangepast zoeken

woensdag 12 oktober 2016

Straatrover na een jaar alsnog opgepakt in Gouda

Busje forensische opsporingGouda - In oktober 2015 werd een 76-jarige dame van een som geld beroofd. Een jaar later kon de 27-jarige verdachte alsnog worden aangehouden.


Het slachtoffer ging op dinsdag 6 oktober 2015 naar haar bank om een som geld op te nemen. Tijdens het binnengaan, liet een haar onbekende man haar voor gaan. Omdat het opnemen van haar geld geruime tijd duurde, vond de vrouw het vreemd dat de man zich nog steeds bij de bank ophield en achter haar ging staan toen ze de pinautomaat in de bank gebruikte.

Toen het slachtoffer bij thuiskomst haar fiets in de schuur zette, kreeg ze een harde klap op haar achterhoofd. Nadat ze op de grond viel, kreeg ze nog wat schoppen. Ze zag dat de dader direct naar haar binnenzak greep, waar haar geld zat. Hij probeerde ook haar tas af te pakken, maar die hield ze stevig vast. Hierna ging de man er vandoor.

De recherche startte, nadat de vrouw aangifte deed, een onderzoek in naar de verdachte. Hij wist geruime tijd uit handen van de politie te blijven, maar op basis van getuigenverklaringen en intensief onderzoek heeft de recherche de verdachte uit Gouda op donderdag 6 oktober 2016 aangehouden. Hij is op vrijdag 7 oktober voorgeleid aan de rechter-commissaris, die het voorarrest met 14 dagen verlengde.

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws