Aangepast zoeken

dinsdag 25 oktober 2016

Special Olympics Nationale Spelen 2020 in Den Haag

Den Haag is in 2020 gaststad van de Special Olympics Nationale Spelen. De stad had zich kandidaat gesteld voor de editie van 2018 van dit sportevenement voor mensen met een verstandelijke beperking. De keuze van de toewijzingscommissie viel toen op Doetinchem maar Den Haag kreeg het aanbod om de Special Olympics Nationale Spelen in 2020 te organiseren. Het college van burgemeester en wethouders heeft vandaag besloten om op dat aanbod in te gaan.

Tijdens de Special Olympics Nationale Spelen 2020 bezoeken 3000 sporters en begeleiders Den Haag. Drie dagen lang worden er wedstrijden in 16 takken van sport georganiseerd. Deze vinden plaats in de Sportcampus Zuiderpark, het Hofbad, Sporthal Ockenburgh en in andere Haagse sportaccommodaties. Daarnaast worden er in de stad ook side events georganiseerd net als tijdens het WK Hockey, het WK Beachvolleybal en de Volvo Ocean Race.

Wethouder Rabin Baldewsingh (sport): "Geweldig dat zo'n prachtig evenement in Den Haag gaat plaatsvinden. Natuurlijk had ik graag gezien dat dit evenement in 2018 al in onze stad zou plaatsvinden. Maar 2020 is natuurlijk ook fantastisch. Wij gaan er een prachtig evenement van maken."
SONS2020 wordt mede georganiseerd door het comité dat zich ook heeft ingezet voor het bid op de Special Olympics 2018. Voorzitter Anja Overhoff van het organisatiecomité: "Sport voor mensen met een beperking is altijd een extra aandachtspunt voor mij geweest; sport is immers voor iedereen! Het binnenhalen van dit evenement stemt daardoor extra enthousiast."

De gemeente Den Haag organiseert het evenement in 2020 in samenwerking met SGK, de Haagse stichting die sport en bewegen organiseert voor mensen met een verstandelijke en of andersoortige handicap, en ruim veertig van andere Haagse organisaties en sportclubs.

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws