Aangepast zoeken

zaterdag 8 oktober 2016

Samenwerken tijdens Coming Out Day 2016

Iedereen moet de vrijheid hebben om open en eerlijk uit te kunnen komen voor zijn of haar (seksuele) voorkeur. Helaas is dat niet altijd vanzelfsprekend en daarom is op 11 oktober de Internationale Coming Out Day. Dit jaar werkt de gemeente samen met vier andere gemeenten en twee belangenorganisaties aan een zichtbaarheidscampagne.

Zichtbaarheidscampagne

Samen met COC Haaglanden, DWH (Delftse Werkgroep Homoseksualiteit), en de gemeenten Delft, Den Haag, Leidschendam-Voorburg en Westland heeft Zoetermeer een speciale zichtbaarheidscampagne uitgewerkt. Deze campagne staat in het teken van de problematiek rondom een Coming Out (uit de kast komen). Niet elke lesbienne, homoseksueel, biseksueel of transgender (LHBT) kan openlijk uitkomen voor wie hij of zij is. De kick-off van de campagne is vrijdag 7 oktober bij het Internationale Homomonument in Den Haag. Tijdens de aftrap gaat wethouder Isabelle Vugs in gesprek met de vier wethouders van de andere gemeenten over het LHBT-beleid binnen hun gemeente.

Activiteiten

In de week van 7 tot en met 11 oktober zijn er diverse activiteiten in Zoetermeer om de problemen rondom 'uit de kast komen' onder de aandacht te brengen. De hele week is er een mobiel parkje aanwezig dat bestaat uit een roze bank met grasmat. Hier is informatie te vinden over de Coming Out Dag en LHBT-acceptatie. Daarnaast geven diverse straatartiesten zaterdagmiddag 8 oktober optredens in het Stadshart. Wethouder Isabelle Vugs hijst op 11 oktober de bekende regenboogvlag. De vlag staat symbool voor de acceptatie van Lesbiennes, Homo's, Biseksuelen en Transgenders. Net als iedereen moeten zij zichzelf kunnen zijn, zich geaccepteerd en sociaal veilig voelen. Diezelfde dag is er ook een speciale recordpoging om 100 klassen in de regio voorlichting te geven over seksuele diversiteit. Het Picasso Lyceum, het Erasmus College en het Oranje Nassau College locatie Parkdreef hebben zich hier voor aangemeld.

Themaforum Seksuele diversiteit en hulpverlening

Op 10 oktober om 13.00 uur opent wethouder Isabelle Vugs het Themaforum Seksuele diversiteit en hulpverlening in de Hoofdbibliotheek aan de Duitslandlaan. Tijdens deze bijeenkomst maken de deelnemers kennis met de leef- en gevoelswereld van LHBT's, zodat ze hen beter kunnen helpen en ondersteunen.
Het Themaforum is een initiatief van Centrum LIB-partners JIP, Bibliotheek Zoetermeer en gemeente Zoetermeer en wordt ingevuld door COC Haaglanden. Voor meer informatie over dit forum en om u in te schrijven kunt u terecht op: http://bit.do/themaforum-20161010.

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws