Aangepast zoeken

maandag 10 oktober 2016

Samen aan de slag voor de winkelcentra

Tijdens de VVD-bijeenkomt van 5 oktober j.l. ‘Van lokaal winkelieren naar Retail 3.0’ werd één ding duidelijk: winkeliers, vastgoedeigenaren en de gemeente moeten en willen samen aan de slag om de Zoetermeerse winkelcentra aantrekkelijk te houden.

Prof. Cor Molenaar hield een indringende inleiding van over de ontwikkelingen op het gebied van de detailhandel. Hij riep op tot een stedelijk platform van winkeliers, vastgoedeigenaren, horecaondernemers, cultuurinstellingen en evenementenorganisaties om samen onderzoek te doen, vernieuwingen tot stand te brengen en onderlinge verbanden te smeden: maak dat consumenten zich in de stad gelukkig voelen!

Daarna gingen de aanwezigen constructief met elkaar in discussie onder de creatieve leiding van de dagvoorzitter Jeroen de Veth. Ervaringen, goede voorbeelden, kansen en knelpunten werden uitgewisseld. Er gebeurt al veel: de vernieuwing van het Stadshart, de plannen voor de Dorpsstraat, de digitale samenwerking in het winkelcentrum Meerzicht, de oprichting van de Stichting Winkelcentrumbelang Zoetermeer en het uitstekende voorbeeld van House of Bluejeans.

Het belang van een stedelijk platform werd door de aanwezigen onderschreven.

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws