Aangepast zoeken

maandag 3 oktober 2016

Ruzie in Rotterdams café: agent schiet man in voet

Rotterdam - Agenten werden zaterdagochtend naar een mishandeling in een café aan de Rotterdamse Hilledijk geroepen waarbij een vuurwapen in het spel zou zijn. Eén van de drie verdachten sloeg voor de agenten op de vlucht en werd in zijn voet geschoten.

De melding kwam rond 2:00 uur binnen bij de meldkamer in Rotterdam. In een café aan de Hilledijk zouden drie mannen een klant hebben mishandeld. Ze zouden ook een vuurwapen hebben. Gealarmeerde agenten gingen direct naar de Hilledijk. Toen de agenten de drie mannen stopten om ze – vanwege het vermoeden dat zij een vuurwapen bij zich droegen – te controleren, zette één van hen het op een lopen. Hierop schoot een agent hem in zijn voet.

Ziekenhuis

De man, een 24-jarige Rotterdammer, is aangehouden en naar een ziekenhuis gebracht. Het genoemde vuurwapen werd niet gevonden, wel droeg de man een kogelwerend vest. De aangehouden man wordt verhoord over wat zich in het café afspeelde.

Zus ook aangehouden

De 28-jarige zus van de verdachte is aangehouden voor het onafgebroken uitschelden van agenten. Daarnaast begaf ze zich op het voor onderzoek afgezette terrein.

Zoals gebruikelijk is bij schietincidenten met letsel waarbij agenten betrokken zijn, onderzoekt de Rijksrecherche de zaak.
(politie.nl)

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws