Aangepast zoeken

woensdag 12 oktober 2016

Roos Blufpand 20 oktober met theatertour 'Hoe Dan' in het Stadstheater Zoetermeer

Zangeres en songwriter Roos Blufpand is pas 23 jaar, maar heeft al twee cd’s geproduceerd
en ze kan bogen op een indrukwekkende lijst radio- en tv-optredens en succesvolle tours langs tientallen poppodia en theaters. Dit seizoen is Roos Blufpand opnieuw te zien én te horen in schouwburgen door heel Nederland met Hoe Dan, een avondvullende voorstelling rond haar nieuwste en gelijknamige album. Op 20 oktober speelt zij Hoe Dan in het Stadstheater Zoetermeer.


Hoe dan geeft de hedendaagse strijd weer van een jonge vrouw van 23. Carpe diem en de wereld redden? Kan dat wel allebei? Hoe kun je je steentje bijdragen aan een betere wereld en tegelijkertijd gewoon genieten van het leven?  Deze vragen neemt Roos mee op haar tour langs de Nederlandse theaters.


Villa D’Arte omschrijft Roos als volgt: Alsof Ellen ten Damme en Boudewijn de Groot een dochter hebben gemaakt.  Roos verbindt de kracht van Wende, het theatrale van Ellen en de liefde voor mooie woorden van Boudewijn met elkaar. Haar liedjes zijn veelal vanuit de eigen persoon geschreven. Als luisteraar hoor je hoe de onderwerpen haar raken. Ze probeert haar publiek bij de grotere thema’s te betrekken.

Recensenten roemen haar om haar spontaniteit en aanstekelijk enthousiasme op het podium. Musicmaker geeft haar nieuwe album vier sterren met de opmerking ‘melancholisch, gelaagd, diepgaand’.


Haar innerlijke strijd weerspiegelt zich in haar nummers. In het lied Geweten zingt zij: ‘Ik wil de wereld best wel redden, maar ik weet gewoon niet hoe.’ De zangeres en performer heeft inmiddels echter een gedeeltelijk antwoord gevonden op die vraag.  ‘De wereld kan een beetje mooier worden door haar en de mensen hierop beter te behandelen. Daarom is Alleen maar liefde mijn lijfspreuk geworden.’


Vanuit deze gedachte draagt Roos hier zelf ook een steentje aan bij. De 28 concerten van haar Theatertour Hoe Dan, waarvoor Roos met drie muzikanten dwars door heel Nederland reist, zal zo duurzaam mogelijk worden aangepakt.

‘We zoeken nog naar een tourbus op groen gas, eten als het mogelijk is biologisch en compenseren onze CO2 én die van onze bezoekers. We zijn constant op zoek naar manieren om nóg duurzamer te kunnen touren.’
Verwacht bij Hoe Dan echter geen moralistische praat of belerende colleges. ‘Ik ben erg allergisch voor vingerwijzen, in welke (kunst)vorm dan ook. Het laatste wat ik wil is aan anderen opleggen hoe het moet. Niemand kan iedereen helpen, maar iedereen kan wel iemand helpen. Dát is mijn motto.'
20 oktober 2016, 20:30 speelt Roos Blufpand “Hoe Dan” live in Stadstheater Zoetermeer. Kaarten verkrijgbaar vanaf €18,50 via https://stadstheater.nl, 079 - 342 75 65 en de theaterkassa.


Voor een overzicht van alle theatervoorstellingen zie www.roosblufpand.nl.
Foto: Merlijn Doomernik

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws