Aangepast zoeken

dinsdag 18 oktober 2016

Politie zoekt getuigen gewelddadige beroving in Den Haag

Den Haag - Twee 14-jarige jongens uit Den Haag werden maandag 17 oktober het slachtoffer van een gewelddadige beroving. De jongens waren samen met wat vrienden in de duinen vlakbij de Fuutlaan toen zijn beroofd werden van hun fietsen. De recherche onderzoekt de beroving.
De groep jongeren liep op een pad vanuit de duinen in de richting van de Fuutlaan en de Laan van Poot. Een aantal van hen pakte hun fiets die bij het hek aan de Fuutlaan stonden toen er plotseling drie jongens aan kwamen lopen. De drie versperden de weg en één van de jongens die met de fiets weg wilde gaan werd direct vol in zijn gezicht geslagen door een van de drie jongens. Een andere jongen werd geschopt. Voordat de twee door hadden wat er aan de hand was gingen de drie jongens er met twee fietsen vandoor.

Signalementen:
1. Een blanke jongen van 15 a 17 jaar oud, 1.90 meter lang, slank postuur. Hij droeg een grijze pet met daaroverheen een capuchon van een regenjas. De regenjas was donker gekleurd met overdwars een lichtgevende streep.
2. Een licht getinte jongen van ongeveer 17 jaar met een stevig postuur, baardje en kort zwart haar. Hij droeg donkere kleding.
3. Een licht getinte jongen met donkere kleding aan.

Een van de gestolen fietsen betrof een zogenaamde opoe fiets van het merk BSP waar veel gekleurde stickers opzaten en geverfd in de fel oranje, groen en blauw.

Tips? Bel de politie!

De recherche is op zoek naar getuigen van deze gewelddige beroving. Heeft u informatie of heeft u iets gezien, neem dan contact op via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met M. (Meld Misdaad Anoniem) via 0800-7000.

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws