Aangepast zoeken

woensdag 26 oktober 2016

Politie waarschuwt voor oplichting


Pijnacker - Bij de politie kwamen de afgelopen tijd meerdere berichten binnen van mensen die naar bijeenkomsten worden gelokt, waar ze tegen zeer geringe prijzen goederen en reisjes kunnen kopen. De organisatoren van deze bijeenkomsten richten zich vooral op de oudere inwoners.

Een vrouw meldde zich maandagmiddag 24 oktober bij de politie dat in een eetcafé aan de Oostlaan in Pijnacker een bijeenkomst was. Via een persoonlijke brief waren bewoners uitgenodigd om naar “Het groote Kaasfeest” te komen waar ze een productpresentatie bij konden wonen. De vrouw vertrouwde het niet en waarschuwde de politie.

In het eetcafé troffen agenten een groep mensen aan die op de brief hadden gereageerd en de organisatoren aan. Uit het onderzoek van de politie bleek dat de organisatie laaggeprijsde reizen aanboden, zoals drie dagen naar Sauerland all-in. Als mensen hierin geïnteresseerd waren, moesten ze wel direct het bedrag 49 euro pinnen. Daarnaast kregen ze ook nog goedkope huishoudelijke artikelen van de organisatie cadeau. Tijdens de bijeenkomst werden er dure huishoudelijke goederen tegen spotprijzen aangeboden. Als men hier op inging, werden die vervolgens niet geleverd. De politie waarschuwde de aanwezigen dat ze mogelijk opgelicht werden, waarop een deel van de aanwezigen het eetcafé verliet.

De politie controleerde de organisatoren, waaruit bleek dat zij meerdere malen voorkomen voor soortgelijke oplichtingspraktijken in het hele land. Alleen al dit jaar ontving de politie in Pijnacker-Nootdorp ongeveer zes meldingen van mensen die met een aan hen geadresseerde brief benaderd waren voor zo’n bijeenkomst. De brief staat overigens vol met spelfouten.

Mocht u in het verleden slachtoffer zijn geworden van deze oplichtingspraktijken? Doe dan aangifte bij de politie. Wordt u via zo’n ‘persoonlijke’ brief uitgenodigd voor deze bijeenkomsten, leg deze dan naast u neer. En als u toch besluit te gaan, wees dan zeer alert.

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws