Aangepast zoeken

donderdag 27 oktober 2016

Politie houdt man aan na inrijden op vrouw Keizerstraat Den Haag

Den Haag - Agenten hielden woensdagochtend 26 oktober 2016 een 20-jarige Hagenaar aan die verdacht wordt van poging doodslag. Op dinsdag 7 juni reed een man op een scooter opzettelijk in op een vrouw die met haar hond in de Keizerstraat liep.

Poging doodslag
De vrouw liep omstreeks 21:00 uur in de Keizerstraat en er kwam een man met een  teckel aangelopen. De honden begonnen met elkaar te spelen. Terwijl de honden met elkaar speelden, liepen de man en de vrouw verder. Op dat moment kwam er een bestuurder van een grijze scooter vanuit de Kolenwagenslag met hoge snelheid de Keizerstraat ingereden. De vrouw sprak de bestuurder aan op zijn rijgedrag. Er ontstond een woordenwisseling tussen de bestuurder en de vrouw. De bestuurder reed in eerste instantie weg, maar kwam een paar minuten later terug en schold de vrouw uit, reed wederom weg en kwam na een paar minuten weer terug, dit keer met een vrouwelijke passagier achterop.
De man reed vervolgens in één rechte lijn op de vrouw af. De vrouw kon niet meer wegspringen, waardoor de voorkant van de scooter de vrouw ter hoogte van het middenrif raakte. Zij maakte hierdoor een salto door de lucht en liep hierbij ernstig letsel op. Terwijl het slachtoffer nog op de grond lag, ontstond er weer een woordenwisseling. Vervolgens is zij door een onbekende jongen geholpen om op te staan. Het slachtoffer zag dat de bestuurder en de vrouwelijke passagier hierna weggingen in de richting van de Albert Heijn gevestigd in de Keizerstraat.

Uitzending Team West
In de uitzending op 11 oktober van Team West, het regionale opsporingsprogramma van Omroep West, werd beeldmateriaal getoond waarop de verdachte te zien was. Ook deed de recherche een oproep naar de man met de teckel en de vrouw die achterop de scooter zat om zich te melden.
Beiden meldden zich bij de recherche.


Na de uitzending kwamen er meerdere tips binnen. In de tips werd een naam genoemd van de verdachte. Na onderzoek hield de recherche vanochtend de Hagenaar in een woning aan. Hij zit vast voor verhoor. 

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws