Aangepast zoeken

donderdag 13 oktober 2016

Pas op voor babbeltrucs

Den Haag - De afgelopen tijd kwamen er meerdere meldingen binnen van babbeltrucs die veel overeenkomsten vertonen. De politie waarschuwt voor deze babbeltrucs.

In eerste instantie werd aan de slachtoffers gevraagd of zij geld konden wisselen. Wanneer het slachtoffer dan zijn of haar portemonnee pakte, werd vrijwel direct om het telefoonnummer van de ANWB gevraagd. Op dat moment, het slachtoffer was dan afgeleid, werd er geprobeerd geld uit de portemonnee te pakken. Ik sommige gevallen lukte dat.

De babbeltrucs vonden plaats in de omgeving van de Johan Maetsuykerstraat De Savornin Lohmanlaan, de Geraniumstraat, de Rigolettostraat en de Landrestraat.

De politie waarschuwt voor dergelijke babbeltrucs.

Het kan ook u gebeuren.
Veel mensen denken dat het hen niet zal overkomen. Toch loopt iedereen de kans -jong en oud- om het slachtoffer te worden van een babbeltruc. Slachtoffers doen lang niet altijd aangifte bij de politie omdat zij zich schamen om er voor uit te komen dat zij toch slachtoffer geworden zijn van een babbeltruc. Toch kan de politie oplichters pas oppakken, wanneer mensen melding maken dat zij zijn opgelicht of dat er bv iemand met een vreemd verhaal aan de deur is geweest.

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws