Aangepast zoeken

woensdag 12 oktober 2016

Overval op buschauffeur in Den Haag

Den Haag - Op woensdag 12 oktober heeft een onbekende man een buschauffeur overvallen, waarbij de chauffeur lichtgewond raakte. De recherche onderzoekt de zaak.

De buschauffeur startte om 05.10 uur zijn dienst in Den Haag en was op weg naar Leiden. Kort na vertrek merkte hij een klein mankement aan zijn bus en zette hij deze aan de kant bij de bushalte van bus 18 aan de Pletterijkade. Daar stapte de chauffeur uit en controleerde een schakelaar aan de buitenzijde van de bus. Om 05.20 uur stapte hij weer in en nam hij plaats op de bestuurderstoel om zijn boordcomputer opnieuw in te stellen. Opeens stond er een onbekende man naast hem en voelde hij een scherp voorwerp tegen zijn gezicht gedrukt. De man bedreigde de chauffeur met dit voorwerp en dwong hem zijn persoonlijke spullen af te staan, waarop de chauffeur hem zijn rugtas gaf.

De onbekende man verliet de bus met de rugtas en stapte op een fiets die geparkeerd stond op de kruising van de Uilebomen en de Pletterijkade. De man fietste vervolgens weg in de richting van het Spui. Daarna alarmeerde de chauffeur de politie, waarna politieagenten onderzoek in de omgeving deden.

Signalement

- slank postuur
- 1.70 m
- lichtgetint
- donkere kleding, met een donkere pet/muts

Getuigen

De recherche van bureau Hoefkade onderzoekt de zaak en is op zoek naar getuigen. Hebt u iets gezien van dit incident, bijvoorbeeld de verdachte of zijn vluchtroute of heeft u iets anders te melden over dit voorval, neem dan contact op met de politie Hoefkade via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws