Aangepast zoeken

maandag 10 oktober 2016

Man doet zich voor als agent en steelt goederen uit woning in Voorschoten

Voorschoten - De politie doet onderzoek naar een diefstal door middel van een babbeltruc en verzoekt getuigen zich te melden. Een 87-jarige bewoonster werd vrijdag 7 oktober in haar woning aan de Verdilaan beroofd door een nepagent.

De man kwam even na 11.30 uur aan de deur en deed zich voor als agent. De man droeg politiekleding en kwam daardoor overtuigend over bij de bejaarde vrouw. De man wist daarna met een smoes binnen te komen en persoonlijke eigendommen van de vrouw uit de woning te stelen. Getuigen wordt gevraagd zich te melden via 0900 – 8844.

Signalement:
blanke man
ongeveer 40 á 50 jaar
zwart kort haar

Voorkom dat u slachtoffer wordt

Helaas heeft niet iedereen die bij u aanbelt, goede bedoelingen. U kunt zelf maatregelen nemen om te voorkomen dat u slachtoffer wordt van dieven en oplichters. Daarvoor geven we de navolgende tips:
  • Laat niet zomaar onbekenden in uw huis. Check wie u binnen laat.
  • Doe 's-avonds laat en 's-nachts niet open als u niemand meer verwacht en u niet weet wie er voor uw deur staat.
  • Als iemand zegt dat hij namens de gemeente, politie een bedrijf of een instelling komt, vraag dan om een legitimatiebewijs. Bekijk het goed.
  • Bel eventueel ter controle naar het betreffende bedrijf of instantie, vóórdat u de persoon binnenlaat. Zeker als u de zaak niet vertrouwd.
  • Laat een collectant niet ‘onbewaakt’ achter. Doe de deur even dicht terwijl u uw portemonnee gaat halen, of leg een klein geldbedrag vlakbij de voordeur neer in bijvoorbeeld de meterkast. Een collectant is verplicht een legitimatiebewijs en een vergunning van de gemeente bij zich te dragen. Heeft de persoon deze niet, geef dan geen geld.
  • Als onbekenden ‘in nood’ aan de deur komen en vragen of ze het alarmnummer mogen bellen, laat ze dan niet binnen, maar bel zelf het alarmnummer.
  • Meld verdachte situaties altijd bij de politie. Uiteraard helpt u de politie als u een goed signalement kunt geven van de verdachte. Vluchtrichting en het eventueel daarbij gebruikte voertuig zijn daarbij ook belangrijk.
  • Heeft u oudere familieleden? Waarschuw hen dan door dit soort voorvallen met hen te bespreken.
  • Voor vragen en advies kunt u terecht bij uw wijkagent.

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws