Aangepast zoeken

zaterdag 22 oktober 2016

Man besteelt bejaarde dames in Berkel en Rodenrijs en Bleiswijk


uniformBleiswijk - Berken en Rodenrijs - Een man die zich voordeed als agent wist vrijdag 21 oktober jl. de woning binnen te komen van een 85-jarige vrouw uit Bleiswijk en 83-jarige vrouw uit Berkel en Rodenrijs. Hij ging er vandoor met sieraden en geld.


Om 11.45 uur deed een 85-jarige vrouw de deur open van haar woning aan de Piet Heinstraat in Bleiswijk. Een man gaf zich uit als agent. Hij liet kort een pasje zien wat nauwelijks leesbaar was en stapte direct de woning binnen. Hij zei dat er ingebroken was en liep door het huis. De vrouw liep achter hem aan en vertrouwde het niet. Ze gaf aan dat hij haar woning uit moest. Dit heeft hij na een korte ronde door het huis ook gedaan. Zo ver nu bekend heeft de man geen buit gemaakt.

Echter rond 12.30 uur belde een man aan bij een woning aan De Wildert in Berkel en Rodenrijs. Een 83-jarige dame deed open. De man vroeg haar of hij in de achtertuin mocht kijken. Er zou mogelijk een inbreker zich schuil houden. Hij laat haar snel een pasje zien. Als hij wordt binnen gelaten, loopt de man met een smoes naar boven. De vrouw loopt achter hem aan maar is minder goed ter been. Ook naar beneden is de man haar voor. Als de vrouw in de woonkamer aankomt, trekt hij haar gouden ketting van haar nek en gaat hij er vandoor. Later blijkt dat de man nog meer sierraden en geld heeft meegenomen.

Informatie?

De werkwijze en het signalement van de twee incidenten komen overeen. De politie sluit niet uit dat het gaat om dezelfde dader. Het gaat om een blanke man, tussen de 40 - 50 jaar, 1.80 - 1.90 meter lang. Hij heeft een normaal postuur, droeg donkere kleding, een donkere pet en bril. Heeft u vrijdag 21 oktober rond 11.45 uur iets verdachts gezien aan de Piet Heinstraat in Bleiswijk of rond 12.30 uur aan De Wildert in Berkel en Rodenrijs? Heeft u andere informatie wat van belang kan zijn voor het onderzoek? Vul dan onderstaand tipformulier in of bel  0900-8844.

Voorkom babeltrucs

Kijk voor u uw deur open doet, eerst wie heeft aangebeld. Kent u de persoon niet en vertrouwt u het niet? Vraag dan eerst wie hij/zij is en wat hij/zij komt doen en vraag om een legitimatie. Vertrouwt u het nog niet? Bel dan 112. Zorg dat u de deur op een kier kunt zetten, bijvoorbeeld met een deurketting of kierstandhouder. Of laat een kijkgaatje in uw deur maken. Zo kunt u zien wie er voor uw deur staat zonder uw deur open te doen. Babbeltrucs en overvallen vinden niet alleen ‘s avonds plaats. Blijf ook overdag alert op mensen met verkeerde bedoelingen. Kijk goed naar het uiterlijk van onbekende bezoeker(s), noteer dit voor de zekerheid. Probeer ook bij vertrek van onbekenden het kenteken van een eventueel voertuig te zien en te noteren.

Lees meer over het onderwerp babbeltrucs:
http://www.politie.nl/onderwerpen/babbeltruc.html

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws